Korte gudstjenester afholdes igen fra 8. januar 2021

# Nyheder
Udgivelsesdato Udgivet onsdag d. 6. januar 2021, kl. 09:00
Korte gudstjenester afholdes igen fra 8. januar 2021

Korte gudstjenester og ingen fællessang

Samfundet er nu i højeste risikoniveau pga. den engelske virusmutant, og regeringen har udstedt nye restriktioner. Samtidig er det regeringens og sundhedsmyndighedernes vurdering, at folkekirken fortsat kan være åben og holde korte gudstjenester samt kirkelige handlinger, men under skærpede krav.

På baggrund af dette er det biskoppernes holdning, at folkekirken skal tilpasse sig situationens alvor og fungere på et niveau, der minimerer smitte-risikoen, mens vi fortsat sikrer at være nærværende som kirke og udfylde vores vigtige funktion i samfundet under krisen.

Derfor skal gudstjenester og kirkelige handlinger fremover kun vare max. 30 minutter, og vi anbefaler, at man helt undlader fællessang. Desuden kan kirken holdes åben for mennesker, der ønsker at besøge kirkerummet, bede en bøn eller lignende.

I Hyltebjerg Kirke betyder det:

• Gudstjenester og kirkelige handlinger (inkl. begravelser og bisættelser) vil højst vare 30 minutter. De gennemføres med overholdelse af de gældende retningslinjer om areal- og afstandskrav, udluftning, god hygiejne og mundbind.
  • Arealkravet er blevet skærpet, og afstandskravet er ændret fra 1 til 2 meter.
  • Fællessang udelades, men kirkens kor vil stadig synge for menigheden, som gerne må nynne med lukket mund.
  • Alle medarbejdere, der ikke varetager kritiske funktioner, arbejder hjemmefra. Det fornødne personale til at gennemføre gudstjenester og kirkelige handlinger vil være til stede.
  • Kun gudstjenester, dåb, vielser og bisættelser/begravelser gennemføres. Alle andre kirkelige aktiviteter aflyses eller udskydes. Dette gælder koncerter, morgensang, babysalmesang, familieklub, spaghettigudstjenester, Hyltesjow, Tirsdagskreds, onsdagscafé, strikkeklub og kirkekaffe mv.
  • Menighedsrådsmøder er undtaget forsamlingsforbuddet og foregår under hensyntagen til areal- og afstandskrav.

Dette gælder fra og med fredag den 8. januar, og indtil der sker ændringer. Særregler for den udendørs del af begravelser og bisættelser er uændret på max. 50 personer under hensyntagen til afstandskrav.